Nemi varmvattenberedare

Ska du köpa Nemi vattenberedare 60? Läs detta först!

Varma duschar för hela familjen när det passar. Det kan kännas som en självklarhet och därmed blir det jobbigt när det strular med varmvattnet. Även om ni har en varmvattenberedare som fungerar hyffsat så kan det ju finnas goda anledningar till uppgradering. Är det kanske dags för Nemi vattenberedare med 60 liters volym?

Om det ändå är dags för en badrumsrenovering så är det smart att se på möjliga modeller. Här ska vi undersöka Nemi liter närmre så läs innan du bestämmer dig för att beställa denna varmvattenberedare. Vi ska också se närmre på vad du bör tänka på för att få en energisnål varmvattenberedare som hushållet kommer att trivas med.

Nemi vattenberedare 60 liter

Nemi 60 liter är som namnet antyder en 60-liters emaljerad varmvattenberedare som är väggmonterad och rund till formen med en diameter på 440 mm. Den har en effekt på 2,0 kW och en 15 mm nedåtgående anslutning.

Varmvattenberedaren från Nemi är försedd med en säkerhetsventil och en valfri komplett monteringssats som inkluderar en shuntventil och avstängningsventil. Tanken är tillverkad av emaljerat tryckkärlsstål för hög korrosionsbeständighet. Den är godkänd för ett maximalt drifttryck på 10 bar.

Denna varmvattenberedare är lämplig för att ge varmvatten till cirka 1-2 duschar var tredje minut. Installationen sker med blandningsventil och säkerhetsventil.

Nemi 60
Nemi 60 passar bra för kortare duschar

Enkel installation och möjlighet till komplett armatursats

Nemi varmvattenberedare är färdigkopplad internt. Den kommer med en jordad stickpropp för 1-fastinstallation. Installationen är enkel men det är förstås viktigt att du får hjälp av branschfolk. Om du ändå ska uppgradera badrummet med microcement för badrum så kan du ju be om att få hjälp med varmvattentankinstallationen också.

Det går att beställa till en komplett armatursats som tillbehör. Ta upp detta med den som hjälper dig med beställning och installation. Var också medveten om att du får 2 års garanti för Nemi.

Vad bör du tänka på när du köper ny varmvattenberedare?

Det finns flera viktiga saker att tänk på när du ska köpa varmvattenberedare. Detta oavsett om du väljer Nemi varmvattenberedare eller ett annat märke.

Ta en titt på:

  • Kapacitet: Välj en storlek som passar hushållets behov (se tabellen här nedan). Tänk på antalet personer i hushållet och deras vattenanvändning.
  • Energiförbrukning: Se till att beredaren är energieffektiv för att spara på både miljön och elräkningen.
  • Typ av varmvattenberedare: Välj mellan el, gas, eller solenergi beroende på tillgänglighet och personliga preferenser. Under senare år är det ytterst få i Sverige som värmer hus och vatten med olja.
  • Utrymme för installation: Kontrollera att utrymmet där beredaren ska installeras är tillräckligt stort.
  • Budget: Jämför priser och överväg investeringskostnaden mot framtida besparingar.
  • Garanti och service: Kontrollera garantivillkor och tillgänglighet av service. Att satsa på Nemi kan vara klokt om du vill få god garanti.

Dessa överväganden hjälper till att säkerställa att ni får en varmvattenberedare som passar era specifika behov och förutsättningar.

liten varmvattenvärmare
Det finns även små vattenvärmare som inte kräver någon tank

Tabell med storlek på varmvattenberedare och kapacitet:

Storlek på varmvattenberedare (Liter) Stöder antal duschar Antal bad
30-40 L 1-2 duschar 0-1 bad
50-60 L 2-3 duschar 1-2 bad
80-100 L 3-4 duschar 2-3 bad
150-200 L 5-6 duschar 3-4 bad
250-300 L 7+ duschar 4+ bad

Observera att denna tabell ger en allmän riktlinje och den faktiska kapaciteten kan variera beroende på individuella användningsmönster och den specifika modellen av varmvattenberedare. Det gäller ju också att ta reda på hur snabbt vattnet blir varmt igen när det är många som vill duscha och bada under samma tidpunkter på dygnet.

5 intressanta fakta om varmvattenberedare

Fakta 1 Historia: De första varmvattenberedarna utvecklades under 1800-talet. Dagens moderna varmvattenberedare har utvecklats mycket sedan dess, både i effektivitet och säkerhet.

Fakta 2 Typer: Varmvattenberedare finns i olika typer, såsom eldrivna, gasdrivna, och solenergidrivna, var och en med sina egna fördelar och användningsområden.

Fakta 3 Energieffektivitet: Moderna varmvattenberedare är ofta mycket energieffektiva vilket minskar både miljöpåverkan och energikostnader.

Fakta 4 Tanklösa alternativ: Det finns tanklösa varmvattenberedare som värmer vattnet vid behov istället för att lagra varmt vatten vilket kan spara energi.

Är den tanklösa varmvattenberedaren ett bra val?

Fakta 5 Lång livslängd: Varmvattenberedare har en relativt lång livslängd, vanligtvis mellan 10 till 15 år, beroende på modell och underhåll. Fråga din installatör om hur du får din Nemi 60 eller annan modell att hålla så länge som bara möjligt!

Rörmokare guide

Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies
Rormokarguide.se ©  Alla rättigheter förbehållna