Varför får jag inte exakt pris av rörmokaren?

När du ringer en rörmokare och vill veta vad det kommer att kosta med VVS-installation får du sällan ett fast pris. Du får en offert med kostnad för material och så får du veta vad det kostar per timme.  Det här gäller oavsett om du ska byta en kran eller om du är intresserad av microcement i badrum.

Men varför kan du inte få exakt pris för jobbet? Det här beror på att rörmokaren inte på förhand kan veta exakt hur mycket arbete som kommer att krävas. Om han kommer på besök och går igenom badrummet kanske du får ett exakt pris för hela jobbet.

Se till att du får ett rimligt pris

Du ska dock kunna få ett pris som är rimligt. Innan du bestämmer dig för en viss rörmokare kan du ta in offerter från flera företag. Det ger dig en bättre bild av vad det hela kommer att kosta. Dessutom kan du se till att få till ett skriftligt avtal med din rörmokare så att det hela inte kan rusa iväg i pris hur som helst.

Utöver pris är det viktigt att ni avtalar om en tidsram. Bestäm hur lång tid projektet ska ta och vad som händer om det blir försenat. Skriftliga avtal är bra både för att du och rörmokaren med detta vet precis vad som gäller och om underlag om det skulle uppstå en konflikt om vad som skulle göras och hur mycket det skulle kosta.

Rörmokare guide

Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies
Rormokarguide.se ©  Alla rättigheter förbehållna